Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

TWINAPP, una APP per compatir paisatges i aficions

TWINAPP, una APP per compatir paisatges i aficions .

La primera setmana de març va finalitzar la veda de les embarcacions d’arrossegament adherides a la Marca de Garantia Gamba de Palamós, "la Ciriaco" és una d’elles. Durant aquests dos mesos que ha durat la veda, a "la Ciriaco" l’han reparat, pintat…l’han posat guapa, és la nena bonica del seu patró, en Miquel, pescador de Palamós que fa més de 30 anys que surt a la mar.

Tot i l'aturada habitual de l’activitat de pesca, per en Miquel han estat uns mesos frenètics que han culminat amb la presentació, el passat 19 de gener, d’una app per connectar persones i compartir una passió, el “running”, i un paisatge, el de la Costa Brava. La idea d’en Miquel com a Local runner s’ha transformat en "Twinapp".

En Miquel corre des dels 16 anys. En arribar de feinejar se n’anava amb el seu cosí, li encanta fer esport a l’aire lliure i sobretot gaudir del paisatge que l’envolta, els camins, platges i corriols pels voltants del seu municipi, Palamós. El seu cosí i ell s’animaven a córrer i aquest fet els hi aportava benestar físic, emocional i equilibri després de les jornades de pesca a la mar.

Fa prop d’un any que tot corrent i en coincidir amb un estranger que corria per el mateix lloc, se li va encendre una bombeta, un pensament – Per què no poder compartir amb altres “runners” les rutes habituals que ell feia? -. Va compartir la idea amb amics i gent propera que la van rebre molt favorablement i l’animaren a tirar-ho endavant. Finalment amb les seves germanes van decidir fer un pas endavant i buscaren assessorament a través de l’Ajuntament de Palamós. El resultat va ser la creació d’una empresa familiar entre els tres germans (Cherrytech, S.L) i la creació de la app "Twinapp", una aplicació per connectar local runners amb persones que comparteixen l’afició.

Com en Miquel diu: "Aplicacions per córrer n’hi ha de molt bones i molt pràctiques, però lo maco de les rutes és poder gaudir sense dependre de si et perds, del GPS, etc. Lo pràctic és que l’amfitrió fa de guia doncs coneix els punts destacats com olors característics de la zona, punts concrets on poder veure la posta o sortida de sol, etc. El local runner té un coneixement exhaustiu del territori i el vol compartir".
La feina de pescador és una feina que et roba molt de temps, quan arribes a port et sents cansat i en posar-te unes bambes ja et sents a punt per sortir a córrer, per en Miquel és molt més pràctic que anar a un gimnàs. En Miquel coneix a altres pescadors que tenen la mateixa afició, per exemple a Blanes. En el seu cap també hi és fer una trobada de runners pescadors.

Després de gairebé dos mesos en funcionament, i gràcies a la difusió que s’ha fet a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació, l’aplicació es va coneixent a través dels aficionats a córrer de tot el territori català. A més, l’eina està essent usada per altres modalitats esportives com el ciclisme, el senderisme, la marxa nòrdica, etc. Els socis de "Cherrytech, SL" van preveure que això passaria i ja van dissenyar l’aplicació per ser una eina per aquestes modalitats. Ben aviat, els amfitrions podrem optar per Twinapp cycling, walking, etc.

En definitiva, per conèixer les rutes i a la gent local tot gaudint de la nostra afició esportiva, fes un twin!!.

FONT: Anna Masdeu (GALP Costa Brava)