Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Últims dies per participar als premis literaris "Món Rural"

La Fundació del Món Rural convoca i organitza la "IIIa edició dels Premis Món Rural", que tenen com a objectiu promoure la visibilitat del fet diferencial del món rural català incidint en el camp de la literatura, del pensament, el periodisme i el patrimoni rural. Enguany es conserven els guardons ja existents -per a les categories de Narrativa, Assaig i Periodisme- i a més s’hi afegeix una categoria nova, relativa al "Patrimoni Rural".  

Quatre categories per posar en valor el món rural
El premi periodístic vol reconèixer el paper dels informadors que tractin d’una manera més acurada el món rural. Es pretén impulsar el tractament transversal i contrastat, plural i veraç de les informacions referides a aquest àmbit i que defugin dels tòpics. En el cas de l’assaig es vol promoure la reflexió i la creació de pensament sobre el món rural, així com reconèixer els estudis vinculats a aquest àmbit elaborats des de les més diverses disciplines. La categoria de narrativa vol promoure la creació literària i de referents imaginaris vinculats al medi rural, i finalment, la categoria de patrimoni rural vol premiar aquells projectes o actuacions que, mitjançant el reconeixement i la valorització del patrimoni, han contribuït al desenvolupament local. Aquesta darrera categoria es divideix en dues modalitats: Micropobles i Altres Zones Rurals.

El termini de presentació dels originals s’acaba el 20 de juliol i cadascun dels premis està dotat amb 1.500€, excepte en la categoria de Periodisme, en què la dotació és de 750 euros. Cada modalitat té el seu jurat, format per personalitats vinculades a la literatura, el periodisme o el territori. Entre els jurats ja confirmats trobem els escriptors Andreu Carranza, Toni Orensanz, Martí Gironell, Antoni Pladevall o Núria Garcia Quera. En la categoria de Patrimoni Rural comptem amb la directora del "Museu de la Vida Rural", Gemma Carbó, el consultor de patrimoni Joan Reguant i la presidenta de l’"Associació Micropobles", Carme Freixa. El veredicte del jurat es coneixerà en un termini màxim de sis mesos un cop tancat el termini de presentació d’originals.

La convocatòria i organització d’aquests guardons compta amb el suport de l’Associació Catalana de Micropobles, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la Universitat de Lleida i l’empresa Argal Alimentación S.A.

Bases dels III Premis "Món Rural"
Tríptic del III Premis "Món Rural" 

FONT: Fundació del Món Rural