Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Un futur Grup d’Acció Local de Romania visita el Delta de l’Ebre i la Reserva Natural de Sebes de Flix

El passat 25 i 26 de maig una representació del Grup d’Acció Local “ Giurgiu – Traditia Pecuitului Dunarean”, actualment en fase de constitució, van visitar la zona del Delta de l’Ebre i la Reserva Natural de Sebes de Flix interessats en el seu entorn fluvial i el turisme que aquestes zones atreuen.

La seu d’aquest futur GAL es localitzarà a la província de Giurgiu al sud-oest de Romania a la riba del Danubi, una zona fluvial amb característiques molt semblants a la riba del riu Ebre.

Aquesta afinitat geogràfica entre territoris va motivar als representants d’aquest grup romanès a posar-se en contacte amb el Grup d’Acció Local Litoral Costa de l’Ebre per poder visitar la zona de l’Ebre i d’aquesta manera adquirir noves experiències i conèixer com es gestiona i dinamitza el turisme en zones fluvials semblant a la seva.

Aprofitant aquesta visita també van visitar la Reserva Natural de Sebes de Flix on la gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia Barco, va oferir una sessió informativa amb l’objectiu d’explicar el funcionament i els objectius del Programa Leader a Catalunya i concretament les estratègies de desenvolupament territorial que segueix el CIS a la comarca de la Ribera d’Ebre.

El desenvolupament sostenible de la pesca i les seves zones fluvials seran les dues grans línies estratègiques que seguirà el Grup d’Acció Local “ Giurgiu – Traditia Pecuitului Dunarean”, per aconseguir una millor qualitat de vida a la seva àrea d’influència.