Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Una delegació de grups Leader lituans visita Catalunya

Els propers dies 5 i 6 de setembre una delegació lituana, formada per promotors privats i tècnics dels grups Leader Druskininkai district LAGDzūkija LAG, i Alytus district LAG, visitarà els  territoris de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) i l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura.

El viatge, organitzat conjuntament pels grups Leader d’acollida i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA , té l’objectiu de fomentar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre els grups GAL catalans i lituans en l’àmbit agroalimentari, a més de donar a conèixer bones pràctiques de la metodologia Leader a Catalunya.

En aquest sentit, s’ha organitzat una visita de dos dies de treball on es combinaran les ponències i presentacions, amb visites a experiències Leader desenvolupades al territori.

La primera jornada es desenvoluparà al territori de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), on tindrà lloc l’acte institucional de recepció i benvinguda a la delegació lituana, així com les presentacions dels grups Leader participants i la visita a 3 experiències relacionades amb la producció i comercialització de productes agroalimentaris.

Durant la segona jornada, els representants lituans es desplaçaran fins al territori de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, on se’ls presentarà el projecte de cooperació GUSTUM i d’altres on participa el GAL català, a més de visitar algunes de les experiències Leader de la zona.

Amb aquest intercanvi, els grups catalans participants volen establir possibles col·laboracions futures amb els grups lituans, i realitzar un intercanvi sobre la implementació del programa Leader en diferents països europeus.