Una delegació de grups Leader lituans visita Catalunya
Els propers dies 27 i 28 de novembre una delegació de grups Leader lituans visitarà els territoris del Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia i l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), per tal de conèixer de primera mà el model d’aplicació de la metodologia Leader a Catalunya.
La trobada, organitzada conjuntament pels grups Leader d’acollida i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA, i amb la participació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, té l’objectiu de fomentar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre els grups GAL catalans i lituans en l’àmbit de l’emprenedoria i les tradicions locals, a més de donar a conèixer els projectes més representatius dels grups que es visiten.
En aquest sentit, s’ha organitzat una visita de dos dies de treball on es combinaran les presentacions amb visites a experiències Leader desenvolupades al territori.
El primer dia es visitarà el territori del Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia, on tindrà lloc l’acte institucional de recepció i benvinguda a la delegació lituana, així com les presentacions dels grups Leader participants i una ponència on es detallarà el funcionament de la metodologia LEADER a Catalunya. Posteriorment, la delegació visitarà CONCACTIVA – Centre d’Iniciatives Empresarials de la Conca de Barberà i el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, dues experiències centrades en l’emprenedoria i la creació d’empreses, a més del taller de ceràmica artesanal Núria Alba & Lluís Soler.
Durant la segona jornada, els representants lituans es desplaçaran fins al territori de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, on se’ls presentarà l’estratègia de desenvolupament del grup, a més de visitar Can Morera, una agrobotiga familiar que comercialitza productes del territori.
Aquest intercanvi de coneixements i bones pràctiques entre els grups Leader de Catalunya i Lituània ha de servir per buscar sinèrgies i punts de col·laboració que permetin treballar en nous projectes de cooperació en un futur pròxim.