Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Una delegació Leader catalana participa al seminari "International Cooperation Seminar"

Una delegació Leader catalana participa al seminari "International Cooperation Seminar".

Representants dels grups d’acció local Consorci GAL Alt Urgell–Cerdanya, Consorci GAL Noguera–Segrià Nord i Consorci Centre de Desenvolupament Rural Pallars–Ribagorça, juntament amb representants de l’Associació d’Iniciatives Rurals  de Catalunya i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han assistit al seminari "International Cooperation Seminar", celebrat a Estònia la setmana del 25 de febrer a l'1 de març.

Al seminari, organitzat pel GAL Peipsi-Alutaguse, també hi han participat representants del GAL suec Närheten i del GAL hongarès Cserhatalja. L’objectiu de la trobada ha estat la posada en comú dels projectes Leader i dels interessos de cooperació de les diferents regions europees participants per tal de trobar línies de treball conjuntes i fomentar així els projectes de cooperació.

Durant el seminari també s'han presentant i visitat projectes Leader i de cooperació del GAL estonià d’acollida. Així, el primer dia es va visitar el centre d’artesania de la població d’Avinurme, iniciativa privada que promou l’artesania local de la fusta i cistelleria; i el centre cultural d’Avinurme, el qual també ha estat subvencionat pel programa Leader. A la tarda es va presentar el projecte de cooperació transnacional entre el GAL suec i estonià sobre la caça, els quals comparteixen bones pràctiques per fomentar aquesta activitat i minimitzar-ne els problemes associats.

Durant el segon dia de la trobada dia es va visitar la població de Kauksi, a la riba del llac Peipsi, on es va presentar l’activitat que genera el llac en termes de turisme i de pesca. A la tarda es va realitzar un seminari d’intercanvi per concretar els interessos comuns de cooperació, on també hi van assistir les autoritats locals. El tercer dia es va visitar el museu de les mines de Kohtla-Nomme i el Park d’aventures Alutaguse, ambdós projectes subvencionats pel programa Leader.