Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Una norantena de persones participen en la jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local'

En el marc de la jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local', l'Associació LEADER Ripollès Ges Bisaura, amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, va presentar una guia adreçada a les administracions locals per tal que puguin disposar de les eines i informacions necessàries per a potenciar el desenvolupament de les comunitats energètiques dins de l’àmbit local.

Jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local'.
Jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local'

L’inici de la jornada va anar a càrrec del Director General de Desenvolupament Rural, el Sr. Oriol Anson Fradera, qui va fer una breu presentació de l’oportunitat que dona la figura de la comunitat energètica com a peça clau en favor del desenvolupament sostenible i d’un canvi cap a un nou model de gestió energètic basat en l’apoderament de la ciutadania de forma cooperativa i comunitària. Anson va finalitzar la presentació de la jornada afirmant que les comunitats energètiques permeten tirar endavant una gestió energètica en el conjunt del país més justa i més democràtica.

La jornada va comptar amb la participació dels següents ponents: el Sr. Àlex Ivancic, enginyer, consultor, cofundador de la Cooperativa Aiguasol i un dels redactors de la guia, va destacar que les administracions locals tenen l’oportunitat d’afavorir el seu desenvolupament d’una manera proactiva; el Sr. Ermen Llobet, enginyer, regidor de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló i cofundador de l’empresa Ecotecnia, va exposar el model d’èxit que des de fa anys desenvolupen al municipi de Sant Pere de Torelló i la voluntat que com a consistori tenen de seguir treballant en benefici de la transició energètica en l'àmbit municipal; i el Sr. Ignasi Ripoll, regidor de Transició Energètica a l’Ajuntament de Saldes i membre de la Cooperativa Energètica del Pedraforca, va parlar del model que des de Saldes estan impulsant per crear un nou model de gestió energètica aprofitant la figura de les comunitats energètiques.

La jornada va concloure amb un torn obert de preguntes.