Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Una trentena de projectes s'han presentat a la convocatòria d'ajuts Leader 2011

El proppassat mes de novembre es va tancar l’admissió de sol·licituds de subvenció  Leader, per l’anualitat 2011, que gestiona el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya central

S’han presentat 32 propostes amb una inversió prevista de 5 milions d’euros. Aquests projectes sol·liciten ajuts que poden arribar a un 40 % sobre la inversió acceptada en el cas d’aplicar la responsabilitat social empresarial essent la dotació pressupostària disponible per l’anualitat 2011 de 1.990.000 euros.

Els projectes presentats es distribueixen en les 4 mesures subvencionables amb un 16 % de les sol·licituds en la mesura de millora de processos de transformació i comercialització de productes agraris, en  la mesura de  creació i millora de microempreses amb un 36% de les sol·licituds, mentre que els projectes de Foment d’activitats turístiques representen el 42% de les sol·licituds i els projectes públics de conservació i millora del patrimoni rural  representen el 6% de les sol·licituds.

Per territoris, al Solsonès s’han presentat 11 sol·licituds d’ajut, a la Segarra 15 a l’Anoia 3 i 2 sol·licituds al Bages.

Ara les propostes seran analitzades i es verificarà la documentació per posteriorment poder-les avaluar i proposar la subvenció que rebrà cada projecte.

Es recorda que els projectes que no s’han acollit a aquesta convocatòria i que volen iniciar properament les inversions realitzin una presol·licitud i s’informin a les oficines de gestió per veure les possibilitats de ser inclosos en la convocatòria 2012.