Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Visió a llarg termini per a les zones rurals: per unes zones rurals de la UE més fortes, connectades, resilients i pròsperes

La Comissió Europea va presentar una visió a llarg termini per a les zones rurals de la UE, en la qual s'indiquen els reptes i problemes als quals s'enfronten i es posa l'accent en algunes de les oportunitats més prometedores de què disposen aquestes regions.

Visió a llarg termini per a les zones rurals: per unes zones rurals de la UE més fortes, connectades, resilients i pròsperes.

Per a afrontar amb èxit els grans reptes i tendències conseqüència de la mundialització, la urbanització i l'envelliment, i aprofitar els avantatges de les transicions ecològica i digital, es necessiten polítiques i mesures adaptades localment que tinguin en compte la diversitat dels territoris de la UE, les seves necessitats específiques i els seus punts forts relatius.

En les zones rurals de tota la UE, la població és, de mitjana, de major edat que en les zones urbanes, i començarà lentament a disminuir en la dècada vinent. Això, sumat a la falta de connectivitat, el subdesenvolupament de les infraestructures, la falta d'oportunitats d'ocupació i l'accés limitat als serveis, fa que les zones rurals resultin menys atractives per a viure i treballar. Al mateix temps, aquestes zones exerceixen també un paper actiu en les transicions ecologica i digital de la UE. Aconseguir els objectius de les ambicions digitals de la UE per a 2030 pot brindar més oportunitats per al desenvolupament sostenible de les zones rurals més enllà de l'agricultura, la ramaderia i la silvicultura, en crear noves perspectives per al creixement de la indústria manufacturera i, especialment, dels serveis, i en contribuir a un millor repartiment geogràfic dels serveis i les indústries.

Aquesta visió a llarg termini per a les zones rurals de la UE té per objecte abordar aquests reptes i problemes, basant-se en les noves oportunitats brindades per les transicions ecològica i digital de la UE i en els ensenyaments extrets de la pandèmia de la COVID-19, i determinant els mitjans per a millorar la qualitat de vida rural, aconseguir un desenvolupament territorial equilibrat i estimular el creixement econòmic.

Trobareu més informació en aquesta pàgina web