Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Viure en el medi rural costa un 30% més que a la ciutat.

La creença popular és que viure en un poble resulta més barat que a la ciutat, però, un estudi britànic ha tirat per terra aquesta idea. A més, l'informe assenyala que el cost de vida és més gran com més petit i aïllat sigui el poble o la masia.

L'estudi posa de manifest que hi ha dos costos fonamentals, que diferencien de manera significativa, el pressupost domèstic d'una família del medi rural i una altra del medi urbà. Un és el transport. En el medi rural cal comptar amb un cotxe i amb les despeses que porta aparellats, atès que no es compta amb la facilitat del transport públic que hi ha a la ciutats. Com més petit és el poble o més allunyat està de zones concorregudes, la dependència és més gran.

L'altre factor és la calefacció. A les zones rurals no hi ha gas i cal comptar amb combustibles més cars per a la calefacció. A més, generalment, les cases dels pobles són més velles, més grans i amb pitjor aïllament, de manera que s'eleva el cost en calefacció.

També hi ha diferències, encara que menors, amb les altres despeses com alimentació, roba, comunicació etc, i de vegades se solen encarir pel transport, la dificultat d'accés i els petits volums transportats.

Per cobrir les necessitats mínimes d'una parella amb dos nens, l'estudi ha calculat les següents xifres, segons el lloc on es visqui (es tracta d'un estudi britànic usant dades del Regne Unit):

- 34.780 € si es viu en una ciutat
- 44.274 € si es viu en un poble gran.
- 46.892 € si es viu en un poble petit.
- 49.464 € si es viu al mig del camp.

Per tant, viure en un poble és un 27% més car que viure en una ciutat. Viure al mig del camp és un 43% més car que viure en una ciutat.

L'estudi ha estat elaborat per la Comissió de Comunitats Rurals del Regne Unit, organització que té com a objectiu mostrar les necessitats socials i econòmiques de les comunitats rurals.