Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Zied Zeme, un Grup d’Acció Local de Letònia, visita Catalunya

Una delegació de 14 representants i membres de l’equip tècnic del Grup d’Acció Local Zied Zeme visitaran Catalunya del 27 al 29 de novembre. La delegació es desplaçarà als territoris del Consorci Leader Priorat- Baix Camp  i  Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell  per conèixer alguns dels projectes impulsats amb el recolzament del programa Leader i intercanviar coneixements sobre la implementació de l’estratègia Leader en ambdós territoris.

El viatge, organitzat conjuntament pels grups Leader d’acollida i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, i amb la participació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural,  té com a objectiu difondre les bones pràctiques de l’eix Leader al territori català, així com fomentar projectes de cooperació transnacional entre els territoris Leader de Catalunya i el grup de Letònia.

La visita, que tindrà una durada de tres dies, s’iniciarà al territori del Consorci Leader Priorat –Baix Camp, on tindrà lloc l’acte de benvinguda per part de les autoritats locals i les presentacions dels programes Leader letó i català, a més de les presentacions del funcionament i interessos de cooperació dels grups presents.  Seguidament, està previst un espai on els participants podran debatre i cercar possibles vies de cooperació.
L’estada a la comarca del Priorat, inclou també la visita a diverses experiències Leader relacionades amb la producció de productes agroalimentaris. Visites que els permetran conèixer iniciatives com el Celler Vall Llach, el Celler Cecilio i l’empresa Artesans del Sucre, entre d’altres. Aquestes visites s’allargaran durant la segona jornada de l’intercanvi.

Posteriorment, el grup es desplaçarà fins al territori del  Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell, on el grup GAL d’acollida presentarà els seus interessos de cooperació i exposarà el projecte GUSTUM, una iniciativa per a la valorització i promoció dels productes agroalimentaris que es produeixen al territori. Posteriorment, la delegació letona visitarà diverses experiències Leader impulsades en aquest àmbit com la Formatgeria Camps, la Cerveseria Matoll i la Cooperativa l’Olivera, entre d’altres.

Amb aquesta, ja són 6 les delegacions europees que han visitat el nostre territori els darrers mesos, convertint així l’aplicació de la metodologia Leader a Catalunya en un referent a nivell europeu.