Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

FAQS AGENDA RURAL

Perquè el món rural català ha de definir el seu futur i reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, com a peça fonamental que és per al desenvolupament sostenible del nostre país i del planeta.

La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural ha encarregat a una comissió redactora la seva elaboració. Respon a la iniciativa del Parlament Europeu de redactar una Agenda Rural Europea que fomenti el desenvolupament socioeconòmic, el creixement i la diversificació econòmica, el benestar social, la protecció de la natura i la cooperació i interconnexió amb les àrees urbanes.

En l'àmbit Europeu hi ha l'experiència de França, on van elaborar un pla d'acció sostenible per les zones rurals que es va publicar l'any 2019. En van sorgir un total de 200 propostes de futur pel món rural francès.

Tothom, pots fer-ho a títol individual o com a entitat.

Pots consultar les fases de participació obertes en aquest AQUÍ

La comissió redactora serà l'encarregada de redactar un document inicial basat en les aportacions recollides. Tant la comissió redactora com la comissió motora tenen entre les seves funcions vetllar perque el document final representi les aportacions rebudes.

La comissió motora de l’Agenda Rural de Catalunya, un ens consultiu i dinamitzador que té les següents funcions: a) Impulsar i vetllar el procés participatiu i de redacció de l’Agenda Rural de Catalunya; b) aportar visió global i transversal, coneixements i expertesa; c) vetllar per la representativitat territorial de l’Agenda Rural de Catalunya.

És un organ de la Generalitat de Catalunya, encarregada de trobar possibles solucions al despoblament i desequilibri demogràfic i territorial a Catalunya. Les seves funcions poden consultar-se AQUÍ

La comissió redactora està formada per ARCA, l'Associació de Micropobles, l'Associació Catalana de Municipis i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. S'ha signat un conveni de col·laboració per tal de vetllar i desenvolupar el procés participatiu i redactar el document final de l'Agenda Rural de Catalunya.