Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Aliança Catalunya 2030

ARCA forma part de l'Aliança 2030 i contribueix a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El maig de 2019, el Govern va iniciar un procés participatiu per elaborar l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya. Per a fer-ho, es va identificar un grup d’actors públics i privats que han estat fortament implicats, i de forma pionera, per impulsar l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya, amb visió transversal, voluntat transformadora i des de la comprensió de la complexitat de l’Agenda 2030. Les contribucions d’aquest grup motor han omplert de contingut l’Acord nacional, assolint un consens ampli entre representants de sectors molt diversos.

L’Acord nacional defineix una visió compartida sobre com contribuir a avançar en la consecució dels ODS i defineix el rol i el compromís que han d’adquirir els diferents agents socials de Catalunya (sector públic; àmbit empresarial, sindical i professional; universitats i centres de recerca; societat civil organitzada i ciutadania) per crear “un futur que no deixi ningú enrere i no superi la capacitat de càrrega de la natura”, i “fer de Catalunya i el món un lloc millor l’any 2030”.

El 21 de febrer de 2020, al Recinte modernista de Sant Pau, 33 organitzacions varen signar l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, per adherir-se a l’Aliança Catalunya 2030. ARCA va ser una de les entitats que va signar l'acord.

ARCA ha adquirit el compromís de treballar, com a entitat i a través dels seus projectes, per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Descarrega't l'Acord per a l'Agenda 2030 a Catalunya

Accedeix a més informació