Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Pla estratègic de la PAC 2023-2027

D’acord amb el Reglament 2021/2115, de 2 de desembre, cada país ha elaborat un pla estratègic de la PAC on es defineixen les intervencions (o mesures) que més s’ajusten a les seves necessitats d’acord amb un catàleg comú.

El Pla estratègic de la PAC (PEPAC) conté les intervencions o mesures per assolir els objectius de la PAC i l’ambició del Pacte verd europeu, basades en una anàlisi minuciosa de les necessitats (diagnòstic, identificació i priorització) del sector agrari i el medi rural en conjunt, vinculades a cadascun dels objectius de la PAC. Així, el Pla té com a objectiu el desenvolupament sostenible de l’agricultura, l’alimentació i les zones rurals per garantir la seguretat alimentària de la societat a través d’un sector competitiu i un medi rural viu.

Aquests objectius generals es desglossen alhora en nou objectius específics, basats en els tres pilars de la sostenibilitat i complementats amb un objectiu transversal comú de modernitzar el sector agrari a través del coneixement, la innovació i la digitalització a les zones rurals.

Els objectius específics són:

El PEPAC es va aprovar el 31 d’agost de 2022 i entrarà en vigor l’1 de gener de 2023.

Accedeix a la documentació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027