Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Més d'un centenar de propostes recollides per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya

La recollida de propostes continua fins al pròxim divendres 26 de març. Aquesta fase està oberta a tothom que vulgui fer aportacions, ja siguin de manera individual o com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials.

Agenda Rural de Catalunya.
Agenda Rural de Catalunya

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) formen part de la comissió redactora nomenada per la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, per tal d’elaborar una Agenda Rural de Catalunya en consonància amb altres agendes catalanes i europees que dibuixés les línies de desenvolupament rural dels propers anys.

El passat octubre, la Comissió Redactora, constituïda per les entitats abans citades, va donar el tret de sortida al procés de redacció, definint les diferents etapes i proposant quins són els reptes del món rural als quals la futura Agenda Rural de Catalunya ha de donar resposta: reforçar la cohesió social i el benestar; afrontar el repte demogràfic; accelerar la transició ecològica; garantir un territori connectat; defensar un sistema agroalimentari sostenible; potenciar la gestió forestal diversificada i resilient; impulsar la innovació rural i la dinamització social i econòmica; i construir un marc sòlid, proper i eficient de governança.

En aquest sentit, el passat dilluns 22 de febrer va arrencar el període per fer aportacions a la futura Agenda Rural de Catalunya. Aquesta fase està oberta a tothom que vulgui fer aportacions, ja siguin de manera individual o col·lectivament com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials. Degut a la delicada situació sanitària que ens envolta, les aportacions s'han de fer mitjançant canals telemàtics: es poden enviar propostes a través d'un formulari o de la sessió autogestionada preparada per a les entitats que la vulguin utilitzar. La data límit per a participar és el pròxim divendres 26 de març.

Un cop finalitzada la recollida de propostes, es redactarà un documental inicial de l’Agenda Rural de Catalunya que posteriorment serà sotmès a un procés de participació. Aquest constarà de diferents debats territorials per conèixer l’opinió de la població d’arreu del territori i de consultes específiques a entitats i experts en les diferents temàtiques de l’Agenda Rural.

Finalment, amb les esmenes recollides, es redactarà el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurada a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.