Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

S'ha publicat la convocatòria 2011 d'ajuts LEADER

El dia 31 d'octubre s'ha publicat al DOGC l’Ordre  AAM/283/2011, de 24 d’octubre, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader de Catalunya, mesura 410, en el marc de l’eix 4 Leader, del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013, i es convoquen els corresponents a l’any 2011.

 

L'ordre d'ajuts LEADER per a l'anualitat 2011 disposa d'una dotació de 18.669.000 euros per als 13 grups Leader de Catalunya. La publicació de l'odre d'ajuts LEADER, obre el període durant 1 mes per a la presentació de sol·licituds d'ajut, per a les activitats i projectes que s'hi puguin acollir, en el marc de les 4 mesures que recull:

Mesura 12301. Millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris inclosos en l’annex I del tractat CE, excepte els de la pesca.
             - Creació, millora i/o ampliació de microempreses, Pimes, agroalimentàries
             - Creació, millora i/o ampliació d’agrobotigues

P.e.: creació d'una formatgeria artesana, millores empresa càrnia, millores d'un celler, creació d'un obrador de pizzeria, creació empresa elaboració melmelades artesanals...

Mesura 312. Creació i desenvolupamentl de microempreses
             - Creació, millora i/o ampliació de microempreses per diversificar el teixit econòmic. (sector comerç, processos industrials, tallers, producció artesana,...).

p.e.: creació taller mecànic, millores empresa serveis, millores empresa textil, creació fusteria, creació botiga, creació residència tercera edat, creació centre teràpies eqüestres...

Mesura 313. Foment d’activitats turístiques
             - Creació, millora i/o ampliació d’establiments turístics de capacitat reduïda o d’empreses d’activitats d’oci. (Restaurants, hotels, càmpings, albergs, empreses d’activitats d’oci, esports d’aventura,...)

p.e.:creació restaurant, creació apart- hotel, millores granja escola, creació allotjament rural, millores càmping, ...

Mesura 323. Conservació i millora de patrimoni rural
              - Mesura per a entitats locals

p.e.: creació observatori astronòmic, ampliació ecomuseu, ampliació viver celleristes, creació centre interpretació, ...

Les novetats d'aquesta convocatòria són la simplificació documental, l'eliminació d'algunes limitacions en municipis de més de 5.000 hab, inclusió d'actuacions del sector minorista i elegibilitat de nous conceptes.

Per qualsevol informació us podeu adreçar als equips tècnics del grups LEADER de Catalunya.

 

Més informació ordre d'ajuts: ordre_aam_283_2011_beneficiaris_finals_2011_31102011.pdf

Més informació sobre els Grups LEADER segons territori: Grups LEADER Catalunya