Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Presentació

La baixa densitat de població de les zones rurals catalanes, l’envelliment progressiu de la població rural, la fuga de talent fora de la ruralitat o una baixa predisposició per acollir gent de fora dels territoris rurals transformen aquest repte en vital per al futur de les zones rurals, el fre del despoblament que pateixen i la dinamització de la seva economia. Es necessari activar mesures urgents que permetin, primer, mantenir la població rural actual i, segon, que facilitin l’atracció de població no rural a les zones rurals. Per fer-ho, és imprescindible treballar l’arrelament de la població rural respecte al seu entorn i per això, cal apostar per a que l’educació comenci en allò local abans d’anar a allò global en temes tan bàsics i importants com la cultura, el patrimoni i la societat més propera.

Projectes

Actualitat RSS

Repte Demogràfic PECT

L'ARCA participa en el PECT 'Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador', liderat per la Diputació de Tarragona

Aquest PECT vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent. D’una banda, s’aplica la tecnologia a l’escola rural i a la cura de la gent gran per tal de millorar la qualitat de vida als pobles. I de l'altra, es posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seva especialització i augment de competitivitat.

Tota l'Actualitat

Agenda RSS

Totes els esdeveniments