El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el proper 20 de gener de 2024.
Notícies
La creació d’aquesta Comissió de Seguiment al Parlament és un pas més que ha de permetre al món rural del nostre país ser part activa en la presa de decisions sobre el desenvolupament econòmic, social i cultural dels territoris rurals
Els 11 grups Leader seleccionats aplicaran la metodologia Leader en 571 municipis, que representen el 74,51% del territori català.
Sistema agroalimentari; energia, canvi climàtic i medi; i desenvolupament social i econòmic, eixos centrals de la cooperació Leader 2023-2027.
La nova programació de desenvolupament rural a Catalunya comptarà amb un import total de 687,8 milions d’euros, i centrarà els esforços en els ajuts agroambientals, el foment del relleu generacional, la competitivitat del sector, i la metodologia Leader.
La creació de comissions de treball, entre elles una sobre la qüestió de l’aigua a Catalunya, és un dels principals temes treballats a la reunió celebrada ahir a Cervera.
El projecte, fortament lligat a les TIC, té un enfocament innovador per afrontar les carències educatives a les zones rurals. Ho fa mitjançant un espai virtual compartit a temps real on les escoles rurals poden donar-se suport entre si.
El document identifica les necessitats i reptes del territori rural per garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament, i serà un element clau per planificar les polítiques d'equilibri i cohesió territorial del país
L’estudi evidencia que les noves circumstàncies tecnològiques i culturals obren la porta a un transvasament d’activitats i de població a les àrees rurals
Jaume Oller és Vicepresident primer de la Fundació Seira. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre constituida el març del 2008 amb els fons socials no repartibles de la cooperativa Ecotècnia.
Serà en un acte de 10 a 12 hores a la seu de l'Associació Catalana de Municipis (ACM)
La UAB i el CED publiquen el primer estudi que analitza les migracions internes a Espanya durant la pandèmia, on es constata que els moviments cap als municipis rurals van augmentar un 20,5%, mentres que les sortides van disminuir un 12,6%.
Raquel Serrat és responsable de medi rural de la Unió de Pagesos de Catalunya (UP). En aquesta entrevista parlem amb ella sobre l'Agenda Rural de Catalunya, i explica com poden contribuir des d'UP en el desenvolupament d'aquesta eina.
Cristina Sánchez és presidenta de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN). En aquesta entrevista parlem amb ella sobre el projecte de l'Agenda Rural de Catalunya.
El número 49 de la revista està dedicat a la joventut rural
Carla Roca, és tècnica de Coopcamp i membre de l’Espai de Transferència Tècnica de Ruralitats de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius. En aquesta entrevista parlem amb ella sobre la feina i els reptes de l'Agenda Rural de Catalunya, i especialment sobre el repte demogràfic.
Raül Manzano és membre de la Federació Moviments Renovació Pedagògica de Catalunya, i Miquel Payaró forma part del Secretariat Escola Rural de Catalunya. En aquesta entrevista parlem amb ells sobre que opinen del desenvolupament de l'Agenda Rural de Catalunya, així com de quins aspectes importants del seu àmbit d’actuació consideren clau treballar en un futur immediat als territoris rurals.
Laura Benseny és professora de secundària i membre de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. En aquesta entrevista parlem amb ella sobre l'Agenda Rural de Catalunya i com poden contribuir-hi des de la seva associació.
L’última acció és l’anàlisi sobre els models dels petits negocis agroalimentaris viables i innovadors del món rural català. L’informe conclou que cada vegada són més conscients i responsables del seu impacte, i que conceben la innovació com un pilar indispensable
Gemma Carbó és la directora del Museu de la Vida Rural. Parlem amb ella sobre l'Agenda Rural de Catalunya i sobre quins aspectes del seu àmbit d'actuació considera clau treballar en un futur immediat als territoris rurals.
La Comissió Europea va presentar una visió a llarg termini per a les zones rurals de la UE, en la qual s'indiquen els reptes i problemes als quals s'enfronten i es posa l'accent en algunes de les oportunitats més prometedores de què disposen aquestes regions.
Cal legislar per a les ciutats, per descomptat, però també per als pobles
La Xarxa neix amb l'objectiu d'arrelar una nova pagesia
Dissabte 23 d’octubre a Solsona, en el marc de la fira Solsoterra, es realitzarà a desena edició de la jornada masies + sostenibles.
Viure a rural vol facilitar l’accés als recursos i serveis que es poden trobar en els municipis rurals Leader de Catalunya
Yves Champetier va ser el coordinador de la xarxa europea Leader I i Leader 2 de 1992 a l'any 2000. Des de llavors, ha estat involucrat en FARNET (xarxa de territoris dependents de la pesca i l'aqüicultura), en la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural, així com en la implementació d'enfocaments similars a Tunísia i Amèrica Llatina. És membre de la Junta Directiva de l'Associació Europea d'Informació sobre Desenvolupament Local (AEIDL).
ARCA hi ha participat
Alcaldes, gerents de Grups d'Acció Local o representants d'empreses conversaran sobre tots aquells temes que poden suposar una finestra d'oportunitat per a la joventut
Amb el títol “Eines per trobar solucions i pensar diferent”, la sessió anirà a càrrec d’Eduard Ramos