Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

Comença el projecte Erasmus+: EU Rural Virtual Comença el projecte Erasmus+: EU Rural Virtual

El projecte, fortament lligat a les TIC, té un enfocament innovador per afrontar les carències educatives a les zones rurals. Ho fa mitjançant un espai virtual compartit a temps real on les escoles rurals poden donar-se suport entre si.

El Govern aprova l'Agenda Rural de Catalunya El Govern aprova l'Agenda Rural de Catalunya

El document identifica les necessitats i reptes del territori rural per garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament, i serà un element clau per planificar les polítiques d'equilibri i cohesió territorial del país

La pandèmia va suposar un respir al despoblament rural La pandèmia va suposar un respir al despoblament rural

La UAB i el CED publiquen el primer estudi que analitza les migracions internes a Espanya durant la pandèmia, on es constata que els moviments cap als municipis rurals van augmentar un 20,5%, mentres que les sortides van disminuir un 12,6%.

Raül Manzano i Miquel Payaró: “Cal garantir l’accés a l’educació rural en totes les franges d’edat” Raül Manzano i Miquel Payaró: “Cal garantir l’accés a l’educació rural en totes les franges d’edat”

Raül Manzano és membre de la Federació Moviments Renovació Pedagògica de Catalunya, i Miquel Payaró forma part del Secretariat Escola Rural de Catalunya. En aquesta entrevista parlem amb ells sobre que opinen del desenvolupament de l'Agenda Rural de Catalunya, així com de quins aspectes importants del seu àmbit d’actuació consideren clau treballar en un futur immediat als territoris rurals.

"Leader necessita rejovenir i reinventar-se per al futur" "Leader necessita rejovenir i reinventar-se per al futur"

Yves Champetier va ser el coordinador de la xarxa europea Leader I i Leader 2 de 1992 a l'any 2000. Des de llavors, ha estat involucrat en FARNET (xarxa de territoris dependents de la pesca i l'aqüicultura), en la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural, així com en la implementació d'enfocaments similars a Tunísia i Amèrica Llatina. És membre de la Junta Directiva de l'Associació Europea d'Informació sobre Desenvolupament Local (AEIDL).