Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Presentació

Actualment els sistemes agroalimentaris afronten reptes ambientals, econòmics i socials que fan necessari un canvi de paradigma a diferents escales. Mentre la producció agrària es veu afectada per una creixent intensificació, les cadenes de transformació i comercialització son incapaces de reduir el seu impacte ambiental, garantir productes de qualitat a un preu just i d’evitar problemes que van a l’alça com el malbaratament alimentari. Treballar per a que Catalunya i Europa tinguin una sobirania alimentaria amb visió a llarg termini i que se sustenti en la producció local i en els circuits curts de  distribució i comercialització és, segons la nostra visió, essencial.

Per altra banda, la gestió forestal és una peça clau per garantir la preservació dels serveis ecosistèmics, la biodiversitat, la prevenció d’incendis forestals, la gestió del l’aigua i la rendibilitat dels boscos en forma de productes llenyosos, alimentaris i energètics.

A més, la disminució del nombre d’explotacions agràries, especialment les familiars, l’envelliment del sector primari i la dificultat que té d’acollir nous agricultors d’origen no agrari ens mostren el relleu generacional com un dels majors reptes de les zones rurals a curt, mitjà i llarg termini.

Projectes

Actualitat RSS

Tota l'Actualitat