Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

La RETA participa en un seminari a Hèlsinki en el marc del projecte Erasmus+ 'Farm Incubators in Europe' La RETA participa en un seminari a Hèlsinki en el marc del projecte Erasmus+ 'Farm Incubators in Europe'

La RETA va compartir els seus avenços amb agents de Finlàndia interessats a promoure projectes de farm incubators, en un seminari conjunt amb l'espai test agrari de Rufea (Lleida), la Réseau National des Espaces-Test Agricoles – RENETA (França), l'espai test agrari Essor Maraicher (França), i el Die Agronauten (Alemanya). A més, es van fer els primers passos per continuar teixint xarxes a nivell Europeu.

Els espais test agraris: Preguntes freqüents Els espais test agraris: Preguntes freqüents

Un espai test agrari és una eina innovadora que neix amb la voluntat de facilitar el procés d’incorporació de pagesos i pageses al sector agrari, tot minimitzant el risc que suposa emprendre en aquest àmbit.

Oberta la primera convocatòria de l'espai test agrari de Gandesa Oberta la primera convocatòria de l'espai test agrari de Gandesa

La convocatòria estarà oberta fins el proper divendres, 22 de desembre, a les 22h. Així mateix, i amb l'objectiu de conèixer l'espai test agrari i resoldre els possibles dubtes, s'ha previst una jornada de portes obertes el proper dissabte, 16 de desembre, a les instal·lacions de l'espai test (Gandesa).

"El benestar dels animals i de l’entorn és sempre la primera prioritat" "El benestar dels animals i de l’entorn és sempre la primera prioritat"

Un espai test suposa que els i les joves que es volen incorporar al sector puguin provar un projecte propi sense assumir riscos econòmics, tenint accés a la terra, a totes les instal·lacions i al ramat. Amb aquesta idea la Mercè, propietària de la finca "La Casanova", va cedir les seves instal·lacions per a crear un dels primers espais test ramaders de l'Estat.

"Els recursos i l'acompanyament que ofereix l'espai test facilita i accelera molt la incorporació al sector a persones com nosaltres que no provenim de família pagesa" "Els recursos i l'acompanyament que ofereix l'espai test facilita i accelera molt la incorporació al sector a persones com nosaltres que no provenim de família pagesa"

L'Abril Ibáñez és la jove emprenedora que gestiona el primer espai test ramader de Catalunya, i de l'Estat, situat a la finca "La Casanova" de Sora, a la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L'Abril compagina aquesta tasca amb els estudis de cicle superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, i ens explica què ha significat per a ella poder-se incorporar al sector.

Mercè Oms, de la finca Casanova, guardonada als "Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023" Mercè Oms, de la finca Casanova,  guardonada als "Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023"

Mercè Oms, de la finca Casanova, ha obtingut un premi a l'"Excel·lència a la innovació a l'activitat agrària". La seva finca, ubicada a Sora, combina la ramaderia extensiva i ecològica de vaques de carn amb la residència de cavalls no productius; a més, participa amb cabres i producció de formatges en un espai test agrari, un dels primers d'aquest sector a l'Estat espanyol.