ARCA celebra la seva Assemblea General
La posada en marxa de les noves Estratègies de Desenvolupament Local i el desplegament de l’Agenda Rural de Catalunya, pals de paller del Pla de Treball de l’entitat.
Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte
Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19
|
secretaria@arca-dr.cat
La posada en marxa de les noves Estratègies de Desenvolupament Local i el desplegament de l’Agenda Rural de Catalunya, pals de paller del Pla de Treball de l’entitat.
Paul Soto és Senior Policy Officer a la Red Europea de Desarrollo Rural (ENRD). Amb ell parlem dels orígens del programa Leader, on hi va començar l'any 1990, i sobre com ha evolucionat. A més, vol deixar clar que en aquesta entrevista expressa les seves opinions a títol personal
Josep Maria Martí Climent és el cap de servei de programació i dinamització rural de la Secretaria d'Agenda Rural, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
El document aprovat posa en valor el paper dels Grups d’Acció Local, i demana reforçar els grups d’acció local per tal d’aconseguir una dinamització territorial efectiva del món rural i pesquer català
La Red Española de Desarrollo Rural recull en una publicació més de 50 iniciatives dels grups LEADER posades en marxa durant els pitjors moments de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.
El repte demogràfic i la transició ecològica han estat els àmbits que han recollit més propostes. A partir d’ara, s’activarà la comissió motora i es redactarà el primer esborrany d’Agenda Rural de Catalunya, que serà sotmès a la participació del territori.
La recollida de propostes continua fins al pròxim divendres 26 de març. Aquesta fase està oberta a tothom que vulgui fer aportacions, ja siguin de manera individual o com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2020 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària.
El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, ADRINOC i ARCA han establert un acord amb la Diputació de Barcelona per enfortir les estratègies de desenvolupament rural durant els propers tres anys.
En el marc del Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones centra les reivindicacions en com la pandèmia ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.
Anna Garrós Viñas (1977, Barcelona) assumeix la gerència de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central amb el repte de consolidar l’entitat com una associació de referència en el món del desenvolupament rural. Garrós substitueix en la direcció a Eduard Barcons, qui ha renunciat al càrrec per embarcar-se en una nova aventura professional.
Avui, dilluns 22 de febrer, comença el període de recollida de propostes inicials de la ciutadania que s’allargarà fins al pròxim divendres 26 de març.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat per als dies 25 i 26 de març les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. Per primera vegada, les Eleccions Agràries 2021 se celebraran únicament mitjançant la votació electrònica.
Durant l’any 2020, el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014 – 2020 va executar un total de 121,1 milions d’euros. Les mesures que han suposat una major despesa executada han estat les destinades al sector agrari a través del Contracte Global d’Explotació, les quals acumulen una despesa executada de més de 77,4 milions d’euros, és a dir, més del 63% de l’import anual executat.
La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, va encomanar a ARCA, l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles i al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible la redacció de l’Agenda Rural Catalana que en consonància amb altres agendes catalanes i europees dibuixi les línies de desenvolupament rural dels propers anys. Parlem amb Ramon Roca, president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, sobre els reptes que ha de donar resposta l'Agenda Rural Catalana.
La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, va encomanar a ARCA, l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles i al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible la redacció de l’Agenda Rural Catalana que en consonància amb altres agendes catalanes i europees dibuixi les línies de desenvolupament rural dels propers anys. Parlem amb Lluís Soler, president de l'Associació Catalana de Municipis, sobre els reptes que ha de donar resposta la futura Agenda Rural Catalana.
La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, va encomanar a ARCA, l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles i al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible la redacció de l’Agenda Rural Catalana que en consonància amb altres agendes catalanes i europees dibuixi les línies de desenvolupament rural dels propers anys. Parlem amb Mario Urrea, president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, sobre els reptes que ha de donar resposta la futura Agenda Rural Catalana.
Després de l'èxit obtingut en la primera edició del curs "Un nou escenari rural: ODS, Agenda 2030 i LEADER", impulsat durant el mes de novembre de 2020, i les múltiples sol·licituds per a la seva reedició, la REDR ha decidit obrir de nou les portes d'aquesta formació perquè més gent tingui l'oportunitat de formar-se de manera gratuïta en matèria d'ODS.
El Comitè Europeu de les Regions (CDR) i l'Intergrup Zones Rurals, Muntanyoses i Perifèriques (RUMRA) i pobles intel·ligents del Parlament Europeu, amb el suport de l'Associació Internacional Ruralitat - Medi Ambient - Desenvolupament (R.E.D.) i Euromontana, van organitzar una conferència per debatre les necessitats específiques de les zones rurals després de 2020.
La presidenta de la Comissió Europea ha anunciat el desenvolupament d'una visió a llarg termini per a les zones rurals a fi de permetre a aquestes aprofitar al màxim el seu potencial i fer front als seus propis reptes, com el canvi demogràfic, la connectivitat, el risc de pobresa o l'accés limitat als serveis. La tasca es durà a terme en estreta col·laboració amb les persones que viuen a les zones rurals, així com amb les autoritats locals i regionals.