Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

El projecte Oportunitat500 de Micropobles es perfila com una proposta de model eficaç d’acollida al territori El projecte Oportunitat500 de Micropobles es perfila com una proposta de model eficaç d’acollida al territori

Vint-i-vuit persones i les seves famílies han format part del pla pilot desenvolupat al llarg del darrer any en vint-i-quatre micropobles catalans. En finalitzar el projecte, vint-i-tres de les famílies participants aposten per quedar-se al micropoble on viuen. El programa d’acollida de persones migrades i refugiades en municipis de menys de 500 habitants ha estat impulsat per l’Associació de Micropobles de Catalunya i ha comptat amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la col·laboració del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Es publiquen les conclusions del "1r Congrés Català de Repoblament" Es publiquen les conclusions del "1r Congrés Català de Repoblament"

Impulsat per la Diputació de Lleida, juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Universitat de Lleida, el "1r Congrés Català de Repoblament"  va tenir lloc els dies 30 i 31 de març al Palau de Congressos de La Llotja de Lleida. Una iniciativa que va ser pol d'atracció d’idees, projectes i experiències d’èxit per fer front al despoblament que viu el nostre territori.

ARCA participa al "1r Congrés Català de Repoblament" ARCA participa al "1r Congrés Català de Repoblament"

Impulsat per la Diputació de Lleida, juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Universitat de Lleida, el "1r Congrés Català de Repoblament"  tindrà lloc els dies 30 i 31 de març al Palau de Congressos de La Llotja de Lleida. Una iniciativa que es presenta amb voluntat de permanència en el temps i que pretén ser un pol d'atracció d’idees, projectes i experiències d’èxit per fer front al despoblament que viu el nostre territori.

Èxit de participació en les sessions per crear projectes que afavoreixin l’acollida de persones migrades i refugiades a micropobles Èxit de participació en les sessions per crear projectes que afavoreixin  l’acollida de persones migrades i refugiades a micropobles

L’Associació de Micropobles de Catalunya ha organitzat cinc sessions de treball a diferents punts de Catalunya per impulsar la creació i generar els grups motor de projectes territorials d’acollida a persones migrades i refugiades dins el programa Oportunitat500. Prop de cent cinquanta persones han format part de les sessions de treball, en les quals s’han treballat propostes al voltant de temes com l’habitatge, la mobilitat, el treball en xarxa o el foment de la interculturalitat.

Primers passos del projecte "EU Rural Virtual Classroom" Primers passos del projecte "EU Rural Virtual Classroom"

Un recull amb les millors pràctiques educatives a nivell europeu i el disseny de la plataforma on-line de treball, primers passos del projecte. "EU Rural Virtual Classroom" és una iniciativa fortament lligada a les TIC i amb un enfocament innovador que busca afrontar les carències educatives a les zones rurals.