Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

En marxa l’11a edició del Premi Ruralapps En marxa l’11a edició del Premi Ruralapps

Es busquen projectes, solucions, startups de base tecnològica, iniciatives, i/o aplicacions amb un alt component innovador i tecnològic que transformaran el sector agroalimentari i rural. La convocatòria està oberta fins el 22 d'abril.

Els espais test agraris: Preguntes freqüents Els espais test agraris: Preguntes freqüents

Un espai test agrari és una eina innovadora que neix amb la voluntat de facilitar el procés d’incorporació de pagesos i pageses al sector agrari, tot minimitzant el risc que suposa emprendre en aquest àmbit.

"El benestar dels animals i de l’entorn és sempre la primera prioritat" "El benestar dels animals i de l’entorn és sempre la primera prioritat"

Un espai test suposa que els i les joves que es volen incorporar al sector puguin provar un projecte propi sense assumir riscos econòmics, tenint accés a la terra, a totes les instal·lacions i al ramat. Amb aquesta idea la Mercè, propietària de la finca "La Casanova", va cedir les seves instal·lacions per a crear un dels primers espais test ramaders de l'Estat.

"Els recursos i l'acompanyament que ofereix l'espai test facilita i accelera molt la incorporació al sector a persones com nosaltres que no provenim de família pagesa" "Els recursos i l'acompanyament que ofereix l'espai test facilita i accelera molt la incorporació al sector a persones com nosaltres que no provenim de família pagesa"

L'Abril Ibáñez és la jove emprenedora que gestiona el primer espai test ramader de Catalunya, i de l'Estat, situat a la finca "La Casanova" de Sora, a la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L'Abril compagina aquesta tasca amb els estudis de cicle superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, i ens explica què ha significat per a ella poder-se incorporar al sector.

Mercè Oms, de la finca Casanova, guardonada als "Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023" Mercè Oms, de la finca Casanova,  guardonada als "Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023"

Mercè Oms, de la finca Casanova, ha obtingut un premi a l'"Excel·lència a la innovació a l'activitat agrària". La seva finca, ubicada a Sora, combina la ramaderia extensiva i ecològica de vaques de carn amb la residència de cavalls no productius; a més, participa amb cabres i producció de formatges en un espai test agrari, un dels primers d'aquest sector a l'Estat espanyol.

Es publiquen les conclusions del "1r Congrés Català de Repoblament" Es publiquen les conclusions del "1r Congrés Català de Repoblament"

Impulsat per la Diputació de Lleida, juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Universitat de Lleida, el "1r Congrés Català de Repoblament"  va tenir lloc els dies 30 i 31 de març al Palau de Congressos de La Llotja de Lleida. Una iniciativa que va ser pol d'atracció d’idees, projectes i experiències d’èxit per fer front al despoblament que viu el nostre territori.

Premi Ruralapps Premi Ruralapps

Ruralapps impulsa el desenvolupament de programari embegut, aplicacions per a dispositius mòbils, aplicacions d'escriptori, plataformes al núvol o d'altres dels sectors agroalimentari, forestal o del medi rural.