Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

"Leader ajuda fent realitat projectes que difícilment haurien estat possibles" "Leader ajuda fent realitat projectes que difícilment haurien estat possibles"

Jordi París és Gerent del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. En aquesta entrevista ens parla sobre la seva vinculació amb el programa Leader i com recorda els orígens. Però també menciona exemples de projectes exemplars, i enumera els trets distintius que el programa Leader aporta al desenvolupament rural.

"Si algun aspecte distingeix l’aplicació de Leader a Catalunya són els projectes de cooperació" "Si algun aspecte distingeix l’aplicació de Leader a Catalunya són els projectes de cooperació"

Laura Dalmau és Subdirectora general de Planificació Rural de la Secretaria d’Agenda Rural, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En aquesta entrevista parlem amb ella sobre els trets distintius de la metodologia Leader a Catalunya, per a què ha servit, i quina és la clau d'èxit d'aquesta metodologia. A més, Dalmau té clar que "l’aplicació dels set principis de Leader ha de continuar sent el nucli essencial per mantenir i incrementar-ne el seu valor afegit".

"Comptem amb una xarxa d’assessors distribuïts per tot el territori" "Comptem amb una xarxa d’assessors distribuïts per tot el territori"

L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Iolanda Trilla, assessora territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la província de Tarragona.

"Formar a algú també és aprendre i això és sempre enriquidor" "Formar a algú també és aprendre i això és sempre enriquidor"

L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Sergi Torres, professor del Curs d’Elaboració de Cervesa, organitzat per Baseactiva i el projecte XEMAC.